Karatisti Čelika odlični na Međunarodnom kupu u Tuzli

U Tuzli je održan Međunarodni karate kup „Tuzlanski Pobjednik 2018“, u organizaciji karate kluba Winner iz Tuzle. Učešće je uzelo 651 takmičara iz 48 klubova i 4 države.

Karatisti zeničkog Čelika su bili više nego dobri, osvojili su 3 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane medalje. Najuspješnija iz Zenice na ovom turniru bila je Lana Zakić sa osvojene dvije zlatne medalje u katama i borbama djevojčice do 12 godina i bronzanom medaljom kate djevojčice do 13 godina.

Faris Muračević je odlično predstavio svoj klub i grad i osvojio srebrnu medalju dječaci do 9 godina i bronzanu medalju dječaci do 8 godina. Ena Tabak kao najmlađi takmičar je u puno starijoj konkurenciji opet uspjela domoći se bronzane medalje i to u kategoriji djevojčice do 7 godina i još jednu zlatnu u neslužbenim kategorijama.

Davud Kadrić je nastupao u katama dječaci do 7 godina i sa tri pobjede i jednim porazom osvaja bronzanu medalju. Ahmić Adna je u neslužbenoj kategoriji djevojčice do 10 godina osvojila zlatnu medalju. (Nedžad Glibo)