Košarkaški klub Jumper Zenica domaćin 3. i 4. kola WABA U17 lige

Košarkaški klub Jumper iz Zenice u nedjelju 24. novembra biće domaćin 3. i 4. kola regionalne WABA U17 lige.

U pitanju je jedinstven projekat koji okuplja deset najboljih ženskih košarkaških ekipa iz osam država cijelog regiona. Košarkaški klub Jumper Zenica, jedan je od dva bosanskohercegovačka kluba, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji bez poraza izborio plasman u regionalnu WABA 1 ligu, pobjedivši ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Narednog vikenda u zeničkoj Areni, ugostit će ekipe ŽKK Budućnost Bemax (Podgorica), ŽKK Lovćen (Cetinje) i ŽKK RMU Banovići.

„Mi smo ušli u projekat koji iziskuje u narednom periodu mnogo pozitivnih stvari. Jedan od tih projekata je i ova WABA 1 liga. Prošli smo kvalifikacije za ovaj elitni rang. Ušli smo među deset najboljih ekipa regije. To je za nas obaveza i čast da se predstavimo u najboljem svjetlu. Prvi turnir smo odigrali u Celju, gdje smo zabilježili jednu pobjedu i jedan poraz. Ovaj vikend smo domaćini ekipama iz Crne Gore uz prvaka BiH“, istakao je na današnjoj press konferenciji Jasmin Efendić, trener u KK Jumper.

„Ja mogu nadodati da su ove djevojke zaslužile da se takmiče u elitnom rangu. Radi se o veoma talentovanoj ekipi koja će u narednom periodu pokazati pravi kvalitet“, istakao je Vedran Kulalić, trener u klubu.

„Igram u juniorskoj ekipi. Za vikend nas očekuju veoma kvalitetne ekipe. Dugo smo se pripremale i vjerujem da ćemo se predstaviti u pravom svjetlu. Vjerujem da možemo pobijediti naše gošće“, poručila je Suana Bašić, kapitenka KK Jumper.

Prva utakmica WABA 1 lige igra se u nedjelju od 10 sati u kojoj se sastaju Jumper – Lovćen. U drugoj igraju RMU Banovići – Budućnost od 12 sati. Od 14 sati, snage će odmjeriti RMU Banovići – Lovćen, a od 16 sati Jumper – Budućnost. (Mirsad Pripoljac)