Umjereno oblačno vrijeme uz razvedravanje u drugom dijelu dana

Danas u Bosni i Hercegovini kiša prije podne. U drugoj polovini dana bez padavina i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 6; Drvar 7; Bugojno, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 8; Grude, Jajce i Zvornik 9; Prijedor i Sanski Most 10; Banja Luka i Bihać 11; Bijeljina, Sarajevo, Stolac i Trebinje 12; Brčko, Doboj, Mostar i Zenica 13; Tuzla 15; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 8hPa je ispod normale i raste.

Mada će negativni uticaj promjene oslabiti, prolazak ciklone iznad naše zemlje i dalje uslovljava nestabilne vremenske prilike, stoga je i biometeorološka prognoza još uvijek lošija. Nešto ugodnije će biti na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine. Moguća je pojava magle u unutrašnjosti, pretežno u jutarnjim satima, kada je poželjno biti oprezniji, te po potrebi reducirati kretanje. U ostatku dana, trebali bi umanjiti aktivnosti.