Život radnika metalnog sektora ispod svakog minimuma

15. novembar se u Federaciji Bosne i Hercegovine, obilježava kao Dan metalaca. Svoj položaj u kompaniji za koju radi, ispričao nam je Hasan Kreho, diplomirani inženjer, koji zbog svoje borbe, proživljava teške dane.

Imamo njemačku proizvodnju a bh. plate. To je ispod svakog minimuma i dostojanstva. Radnik u metalnom sektoru je danas bijeda. Jedan dio zasluge za to je bijedni status radnika u sindikalnoj organizaciji svih nivoa”, navodi Hasan Kreho.

Hasan Kreho

Naš sagovornik povodom Dana metalaca, simbolično je predao pismo na protokol Vlade Federacije BiH, pojašnjavajući svoj položaj u kompaniji za koju radi.

“Napisao sam sve o kriminalu, diskriminaciji i mobingu i to baš danas, na Dan metalaca, 15. novembar. Želim da se aktivno uključe institucije i istražne agencije na nivou BiH zbog počinjene nepravde i kriminala”, dodaje Kreho.

Hasan Kreho tvrdi da ga pokušavaju izbaciti iz kompanije i kako kaže ostaviti bez hljeba, ali po njegovom mišljenju taj plan neće uspjeti realizovati, makar on svoju pravdu morao tražiti u Strazburu. (Maid Dizdarević)