Poraz reprezentacije BiH u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za EP

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020., večeras se u Zenici sastala sa selekcijom Italije. Nakon 90 minuta, rezultat je bio 0:3 za Italiju.

I jedni i drugi su meč otvorili dobrom igrom, brzim tempom i prilikama. Naša reprezentacija je imala par dobrih situacija, ali se rezultat nije mijenjao. Nakon lijepe akcije u 21. minuti, defanzivac Italije Francesco Acerbi je savlado Šehića i na radost oko stotinjak navijača Italije, pogodio za 0:1.

Zmajevi su ponovo pokušavali preko Džeke, ali rezultat se nije mijenjao. U 37. minuti, jedan od najboljih italijanskih fudbalera, Lorenzo Insigne, povećava prednost na 0:2, te se ovim rezultatom odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme je počelo dinamično. Blagi pritisak naše reprezentacije nije urodio plodom. Italijani trče konta napad, te u 52. minuti, Belotti lob udarcem matira Šehića za veliku prednost od 0:3.

U nastavku susreta, ušlo se u nešto mirniji period igre, bez većih prilika. U 75. minuti Miralem Pjanić traži izmjenu zbog povrede, a mijenja ga Mato Jajalo.

Do kraja utakmice, bilježimo slobodan udarac Italijana u 82. minuti, pokušaj Hodžića i Kvržića, ali rezultat ostaje isti. Bosna i Hercegovina – Italija 0:3.

Naredni, a ujedno i posljednji susret kvalifikacija, naša reprezentacija igra u ponedjeljak protiv selekcije Lihtenštajna.

Foto: Nedžad Glibo
Tekst: Maid Dizdarević