Udruženje “Zenica taksi” osuđuje fizički napad na taksi prijevoznika Kemala Šišića

Nakon fizičkog napada na taksi prevoznika Kemala Šišića, danas se oglasilo udruženje „Zenica taxi“, koje je od nadležnih istražnih i pravosudnih organa traži da svoj dio posla obave brzo i efikasno.

Predsjednik Udruženja „Zenica taxi“, Sabahudin Bajramović, osuđuje fizički napad, te ukazuje na činjenicu da to nije prvi slučaj, ali da je ozbiljniji i teži u odnosu na prethodne.

„Povod za reakciju je fizički napad na taksistu Kemala Šišića, koje se dogodilo na taxi štandu „Stara pijaca“. Mi tražimo zaštitu, jer očito je da smo na udaru nelegalnih prevoznika, tako da nismo imali drugu mogućnost nego da se obratimo policiji, sudstvu i javnosti“, rekao je Bajramović.

Sabahudin Bajramović, predsjednik Udruženja “Zenica taxi”

U udruženju dodaju da zbog sve učestalijih provokacija, verbalnih i fizičkih napada od strane nelegalnih prevoznika članovi udruženja najavljuju da će ukoliko nadležni ne poduzmu odgovarajuće mjere, biti primorani organizovati mirne proteste. U udruženju očekuju da će se konačno početi raditi na suzbijanju nelegalnog prevoza koji šteti, ne samo legalnim taksi prijevoznicima već i preduzećima koja se bave prevozom putnika, a indirektno i budžetima kroz manju uplatu poreza i doprinosa. (Rešad Š.)