U toku sanacija glavnog puta kroz mjesnu zajednicu Mošćanica

Među zeničkim mjesnim zajednicama gdje su u toku radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture je i Mošćanica. U ovom desetak kilometara od centra grada udaljenom naselju, već nekoliko dana izvode se radovi na sanaciji i asfaltiranju dionice puta od društvenog doma do raskrsnice za regionalnu deponiju.

Sanacijom je obuhvaćeno oko 800 metara teško oštećenog puta koji prolazi kroz mjesnu zajednicu Mošćanica. Nakon otvorenog postupka javne nabavke, posao je dodijeljen zeničkom preduzeću “Komgrad – Ze” d.o.o. Prema ugovoru kojeg je potpisao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, vrijednost radova iznosi 117.244,95 KM.

“Mošćanica je pretrpjela veliku štetu eksploatacijom uglja u prijeratnom periodu, šumsko bogatstvo je takođe u velikoj mjeri opustošeno, danas ovdje imamo regionalnu deponiju, istina ekološki prihvatljivu koja se kao i Gradska uprava društveno odgovorno ponaša prema lokalnom stanovništvu. Glavni put kroz naselje je bio u katastrofalnom stanju i osim što ga za komunikaciju koriste svi stanovnici, uz njega se nalaze zgrada društvenog doma, sportski poligon, mjesna džamija, autobuska stanica i više privrednih subjekata. Na ovaj način sigurno ćemo značajno doprinijeti poboljšanju uslova života u ovom lijepom naselju”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.