RK Čelik: U četiri dana dvije veoma važne utakmice

U naredna četiri dana rukometaši Čelika odigrat će dvije veoma važne utakmice. Prva naredna stanica je utakmica 8. kola Lige Federacije BiH. U nedjelju 10. novembra, Čelik će ugostiti ekipu Gradačca.

„Mi smo u uzlaznoj putanji forme. Ekipa Gradačca je dobra i stabilna ekipa. Treću godinu su zajedno. I oni su najavili borbu za vrh tabele i Premijer lige. Trenutno su na trećem mjestu. Biće to za mene teška utakmica. Mi smo optimisti, moramo iznijeti i ovu utakmicu, te ostvariti pobjedu“, bio je kategoričan na današnjoj press konferenciji trener Seldin Rizvanović.

U stručnom štabu se nadaju da bi susret sa Gradačcom mogao početi i oporavljeni Aldin Begagić, dok se još uvijek ne očekuje povratak na parket Adnana Begagića.

„Imali smo duela sa Gradačcom i ne smijemo je shvatati neozbiljno. Ekipa koja zna igrati rukomet. Mi treniramo naporno i bitno je da smo ostvarili bolju atmosferu i samopopuzdanje. Možemo i moramo pobjediti Gradačac“, izjavio je kapiten Faris Mrako.

„Ove sezone smo se uozbiljili. Gradačac ovdje mora izgubiti i bodovi će ostati u Zenici. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže sa tribina“, naglasio je Kenan Biogradlija.

O aktivnostima i planovima RK Čelik na današnjoj press konferenciji govorio je Pane Škrbić, predsjednik kluba. Naglasio je tri važna projekta.

Prvi je borba za vrh tabele i plasman u Premijer ligu. U rukometnom klubu Čelik maksimalnu pažnju posvetili su i radu Omladinske škole sa trenerima Nedimom Šehićem, Sanelom Hasanovićem i Slavenom Šijakovićem. Škola je besplatna i svaki dan je sve više djece, koja se priključuju omladinskom pogonu RK Čelika.

Treći projekat je saradnja sa Univerzitetom Zenica u pogledu školovanja momaka koji treniraju i igraju rukomet, sa ciljem da Zenica bude grad rukometa.

Prema odluci Upravog odbora RK Čelika, Kup utakmica sa Maglajem biće humanitarnog karaktera, jer će prihod od ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice. Amna treba da putuje na liječenje u Tursku, a potrebna sredstva za liječenje iznose 3.800 eura.

Prvenstvena utakmica Čelik-Gradačac igra se u nedjelju 10. novembra od 18 sati, dok je susret u okviru prvog pretkola Kupa sa Maglajem na programu 13. novembra od 18 sati u Areni Husejin Smajlović. (Mirsad Pripoljac)