NK Čelik neće biti izbačen iz Premijer lige: Iz NSBiH pojasnili zbog čega

Nogometni klub Čelik neće biti izbačen iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba. 

U “kuću nogometa” jutros su stigle sve uplatnice zbog kojeg je zeničkom klubu prijetila suspenzija.

“Dug od 94.878 KM, koji su Zeničani morali do četvrtka isplatiti i dati na uvid Nogometnom savezu BiH, je izmiren i prije roka koji su imali. Upravo gledam uplatnice i iznenađen sam da su čelnici FK Čelik, poslali i dvije viška. Provjerom smo ustanovili da je riječ o dva slučaja koji tek treba da dođu na naplatu”, kazali su iz NSBiH za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, do četvrtka u ponoć tim s Bilinog polja morao je isplatiti i 7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću, te su dužni bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800 KM, Tariku Adiloviću 25.000 KM, Tinu Karamatiću 10.000 KM, pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322 KM, te NK Vitez za transfer Vedrana Vrhovca 30.000 KM. Sve to je ukupno 94.878 maraka.

Susret na Grbavici koji nije odigran je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Željezničar.

Čelnici FK Čelik su za 15 sati sazvali konferenciju za medije na kojoj će potvrditi našu informaciju koju smo dobili iz NSBiH.

Izvor: radiosarajevo.ba