Incident na Vijeću: Članovi Sindikata RTVZE nastavljaju nanositi štetu ugledu ove medijske kuće

Današnja sjednica Gradskog vijeća bila je nakratko prekinuta nakon incidenta kojeg je uzrokovao voditelj u programu i član Sindikata radnika RTV Zenica Rešad Šabanović.

Ovaj nemio i krajnje neprofesionalan događaj, koji samo nanosi štetu ugledu naše kuće i kojeg Urednički kolegij i Uprava RTV Zenica oštro osuđuju, dogodio se tokom izlaganja gradonačelnika Fuada Kasumovića, dok je trajala vijećnička rasprava o Izvještaju o radu RTV Zenica za 2018. godinu. Šabanović, koji sjednicu GV nije pratio po osnovu radnog zadatka i u ulozi novinara, s obzirom da je na godišnjem odmoru, je tokom izlaganja gradonačelnika glasno počeo da dobacuje iz vijećničkih klupa, nakon čega je predsjedavajuća bila primorana da prekine sjednicu. Ostaje nejasno kako je Šabanović uopšte mogao da prisustvuje sjednici, a od sudionika događaja saznajemo da je Šabanović bio vidno pod uticajem alkohola.
Zbog svega iz Uprave RTV Zenica najavljuju pokretanje hitne procedure ispitivanja okolnosti i odgovornosti, te po potrebi pokretanja disciplinskog postupka ukoliko se utvrdi da su počinjene povrede Pravilnika o radu RTV Zenica.
Također će biti uzeto u razmatranja i biće predmet analize izlaganje predsjednika Sindikata radnika RTV Zenica, Benjamina Mostića, koji je tokom obraćanja na sjednici Gradskog vijeća počinio više povreda Pravilnika o radu RTV Zenica, obzirom da je diskutovao o temama, za koje nije ovlašten, nadležan i kompetentan i koje se ne tiču sindikalnog djelovanja.
Cijeli događaj pogledajte na facebook stranici Zenicainfo.ba i u subotu u 10:00 sati u programu TV Zenica kada emitujemo reprizu današnje sjednice GV.