JKP Zenicatrans prevoz putnika – tri nova minibusa

Javno komunalno preduzeće „Zenicatrans – prevoz putnika“ tokom prošle sedmice kupilo je tri minibusa, koja su u saobraćaj puštena jučer.

Nova tri minibusa predviđena su za relacije na kojima postoji manji broj putnika, a to su Trešnjeva glava, Gladovići i Tetovo bez odlaska u Gradišće i Banloze, sa od 6 do 12 redovnih linija, zavisno od relacije. Kapacitet novih minibuseva je od 15-24 sjedišta za putnike.

„Nabavka minibuseva imala je za cilj ekonomski oporavak preduzeća, s obzirom na to da, uvođenjem njih pravimo uštedu u iznosu od oko deset hiljada maraka, na osnovu razlike u potrošnji goriva. Tako da do kraja godine, uz sredstva koja očekujemo iz Gradske uprave, planiramo nabaviti još šest voznih jedinica kako bi smo omogućili kvalitetniji i udobniji vozni park za same korisnike, te napravili uštede u preduzeću s ciljem daljeg oporavka i stabilizacije istog“ za naš portal izjavio je Darmin Terzić, direktor JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“.

Za ova trimini busa izdvojena su sredstva u iznosu od 55.000 KM, koja su obezbijeđena jednim dijelom iz preostalih sredstava iz budžeta (40.000 KM), te s računa tekućeg poslovanja (15.000 KM).(Ajna Nikontović)