Izvještaj policije o ubistvu Džemala Mahmića

foto: Bilal Isaković

Danas 22.10.2019. godine, u 09,15 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obaviještena da je u ulici Londža, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Kako je utvrđeno dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, vatreno oružje je upotrijebljeno od strane nepoznatog lica, koje se nakon izvršenja krivičnog djela dalo u bjekstvo, kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno. Povrijeđeno lice je preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica, usljed zadobijenih povreda. Kako je potvrđeno, radi se o licu M.Dž., rođenom 1986. godine, iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene dojave o navedenom događaju, formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je na mjestu upotrebe oružja izvršila uviđaj. Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je naložio poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti pod kojim je izvršeno ovo krivično djelo.

Policijski timovi Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja lica koje se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela, koje je u bjekstvu, kao i njegovog lociranja i lišenja slobode.

Trenutno se u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saslušavaju svjedoci događaja, kao i sva druga lica koja bi policijskim službenicima mogla dati određena saznanja.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Iz policije nisu objavili identitet osumnjičenog za jutrošnje ubistvo, a nezvanično saznajemo da se radi o Anti Palavri, rodom iz Nove Bile.