Vlada FBiH novčano nagradila sportiste i organizacije sa vrhunskim rezultatima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na osnovu Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije BiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donijela više odluka o nagradama u ukupnom iznosu od 268.500 KM.

Ove nagrade bit će isplaćene iz Transfera za sport od značaja za Federaciju BiH, utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2019. godinu ovom federalnom ministarstvu, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Atletskom savezu BiH za ispunjene olimpijske norme reprezentativca BiH Amela Tuke za Olimpijske igre Tokio 2020. dodijeljeno je 5.000 KM.

Atletskom klubu Zenica za osvajanje titule državnih prvaka na pojedinačnom Prvenstvu BiH za seniore/ke u 2019. godini, dodijeljeno je ukupno 20.000 KM i to po 2.500 KM Amelu Tuki, prvaku u disciplini 400 metara, Abedinu Mujezinoviću, prvaku u disciplini 800 metara, Maidu Redžiću, pobjedniku u skoku uvis, Sedinu Heci, prvaku u troskoku, Mesudu Pezeru, pobjedniku u bacanju kugle, Dejanu Mileusniću, prvaku u bacanju koplja, Medihi Salkić, prvakinji u bacanju diska i Amelu Aščeriću, Farisu Kobilici, Abedinu Mujezinoviću i Amelu Tuki, prvacima u štafeti 4×400 metara.

Atletskom klubu Zenica za osvojenu titulu ekipnog prvaka BiH u muškoj konkurenciji za 2019. godinu, pripalo je 7.000 KM.