Frizersko – kozmetički miting: Pomoć u liječenju naših sugrađana

Organizacione pripreme za održavanje 3. Frizersko-kozmetičkog mitinga humanosti privode se kraju. Miting se organizuje s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje naših sugrađana Adne Vojvodić i Denisa Kadića.

„Miting će biti popraćen raznolikim sadržajem, a posebno pilagođen za najmlađe sugrađane. Djeca će moći uživati u druženju sa animatorima kao i sa plesnim grupama. Sekcija frizera aktivna je na svim društvenim poljima, ostavaruju saradnju i sa javnim i privatnim subjektima u nastojanjima da promovišu svoju profesiju i pomognu drugima“, izjavila je Hiba Bašić, predsjednica Sekcije frizera i kozmetičara UPZ.

Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja poslodavaca Zenica nastavlja sa realizacijom plana i aktivnosti, koje pored unaprijeđenja uslova rada i položaja uposlenih u ovim strukama, podrazumijevaju i humanitarno djelovanje.

„Pored redovnih aktivnosti, ostavrili smo saradnju i sa školama, gdje je veliki broj učenika dobio mogućnost da uči frizerski posao i da se usavršava. Na taj način želimo uticati na smanjenje broja nezaposlenih i mladim ljudima dati priliku da uče i rade“, pojašnjava Sabina Karić, predsjednica Skupštine Sekcije frizera i kozmetičara UZP.

Miting će biti održan 13. oktobra u Shoping centru u periodu od 10:00 do 17:00. Iz Sekcije frizera i kozmetičara apeluju na sve građane dobre volje da se odazovu na humanitarnu manifestaciju i pomognu da se sakupe sredstva za mlade Zeničane. (Mehida Spahić)