Potpisani ugovori za izgradnju 25 stambenih jedinica u sklopu Programa za oporavak od poplava

U sklopu programa za oporavak od poplava, stambeno zbrinjavanje, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je potpisao 25 ugovora za pomoć za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima 2014. godine.

Cilj ovog programa je da se pomogne u saniranju i izgradnji stambenih jedinica, te da se ekonomski osnaže osobe koje su 2014. godine ostale bez svojih domova u poplavama i klizištima.

„Danas smo potpisali 25 ugovora, a prije mjesec dana potpisano ih je devet, ukupno 34 ugovora. Gradska uprava je osim toga obezbijedila socijalni ili ekonomski paket onima kojima je bio potreban, dobili su motokultivatore, pčele, itd. Moram da kažem, ovo mi je najdraži projekat od kad sam nepune tri godine gradonačelnik, jer 34 porodice rješavamo životnog pitanja, a to je da imaju svoju kuću“, izjavio je za naš portal, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.
Projekat obuhvata izgradnju 34 nove stambene jedinice na području grada Zenice.

„Ovo nam znači mnogo, jer smo mi ostali bez svega, a sad rješavamo životni problem i nastavljamo dalje. Do sad smo bili u velikim mukama, jer pet godina je prošlo, ali evo polako dolazi do realizacije jer je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović prepoznao ovaj problem  i rješava ga“, dodao je zadovoljni korisnik Zejnir Halilović.
„Ja sam 2014. godine izašla iz svoje kuće i trenutno živim u iznajmljenom stanu. Ovo je za mene nešto posebno, presretna sam jer ovo čekam već pet godina“, kazala je još jedna zadovoljna korisnica Senada Husić.
Vrijednost projekta iznosi oko milion KM. Pored osnovne komunalne infrastrukture, Grad Zenica će za potrebe realizacije ovog projekta obezbijediti neophodne dozvole, odobrenja, kao i priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. (Azra Dizdar)