Organizovan humanitarni bazar za Amru Talić

Svakodnevno vidimo mnogobrojne apele za sugrađane koji nisu u mogućnosti sami osigurati sredstva za svoje liječenje, na sreću još uvijek postoje dobri ljudi koji su spremni pomoći.

Danas je organizovan humanitarni bazar za našu sugrađanku, Amru Talić kojoj je potrebno još 11.000 KM za nastavak liječenja u Turskoj.

Današnji humanitarni bazar organizovan je kako bi se prikupio potreban novac za liječenje Amre Talić koja je do sada imala pet operacija, a sljedeća je zakazana 7.10. ove godine u Turskoj.

Svjesni smo da većina stanovništa nije u mogućnosti samostalno finansirati svoje liječenje i da ovisi o humanitarnoj pomoći.  Da li ima naznaka da će se ovaj problem početi rješavati sistemski i institucionalno, upitali smo organizatoricu mnogobrojnih humanitarnih akcija Irnesu Ramić-Tahić.

„Ono što mi može je da utičemo na svijest onih koji su u vlasti da se konačno počne rješavati ovaj problem sistemski“, poručuje Ramić – Tahić.

Eldina Talić, kćerka Amre Talić rekla je kako se nada da će ovo biti zadnja operacija koja će pomoći da njena mama ponovo ozdravi i živi život normalno sa svojom porodicom.

„Mama trenutno ima bolove, ali se nadamo, tako su nam doktori rekli da je ovo zadnja operacija i da će poslije toga biti bolje“, kaže Eldina.

Podsjećamo, za Amru je potrebno još oko 11 hiljada KM za nastavak liječenja u Turskoj. Amrin muž je također bolestan, na inzulinu je od 2005. godine i 70 postotni je invalid. Amra i njena porodica i ovaj put vjeruju da će Zeničani pomoći da se sakupi potreban novac koji će joj omogućiti normalan život. (Mehida Spahić)