Potpuno obustavljen saobraćaj u Vranduku

Zbog izvođenja neophodnih radova trenutno je obustavljen saobraćaj u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila. Putnička vozila mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, danas do 16 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-456 Lopare-Priboj. U vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.  Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.