Zakazana 41. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica

41. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, održat će se 23. septembra 2019. godine (ponedjeljak) s početkom u 10:00 sati, u Velikoj sali Grada Zenica, Trg BiH, broj 6.

Uz poziv za sjednicu Gradskog vijeća vijećnicima se dostavljaju materijali u elektronskoj formi za predloženi dnevni red uz napomenu da su prispjeli odgovori na vijećnička pitanja postavljeni na web stranici Grada Zenica uz materijal za sjednicu, s tim da će isti radi preglednosti naknadno biti uvršteni pod sjednicu na kojoj su postavljeni.

Pored uobičajenih tački dnevnog reda, kao što su zapisnik sa prethodne sjednice, vijećnička pitanja, na dnevnom redu 41. sjednice GV, predloženo je 15 tačaka, a neke od njih su:

– Informacija o Zahtjevu ArcelorMittal d.o.o. Zenica za preispitivanje Zaključka Gradskog vijeća Zenica.
– Zahtjev za preispitivanje Zaključka Gradskog vijeća povodom razmatranja prijedloga mjera za rješavanje aktuelne problematike u JKP “ZENICATRANSPREVOZ PUTNIKA” d.d. Zenica, usvojenog na 40. sjednici Gradskog vijeća.
– Izvještaj o poslovanju JP “Grijanje” d.o.o.Zenicaza period 01.01.-31.12.2018. godine.
– Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju lokalne ceste Pojske Rebrovac, MZ “Pojske.

Pratite sjednicu Gradskog vijeća na programu Radio – televizije Zenica, i na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba, kao i na portalu Zenicainfo.ba, gdje ćete moći čitati sve važnije informacije i zaključke sa sjednice GV, kroz našu rubriku “Iz minute u minut”.