Šesnaestina finala Kupa BiH: Čelik gostuje Rudaru iz Kaknja

Nakon pobjede u prvenstvenoj utakmici proteklog vikenda ostvarene protiv ekipe Mladosti iz Kaknja rezultatom 1-0, pred nogometašima Čelika novi je izazov, ovaj put u kupu Bosne i Hercegovine.

U okviru šesneastine finala crno crveni sutra gostuju u Kaknju, gdje će snage odmjeriti sa Rudarom, a utakmica se igra od 16 sati i 30 minuta.

„Atmosfera u ekipi je super, naročito poslije pobjede nad ekipom Mladosti. Sutra igramo u Kaknju i prema najavama šefa stručnog štaba, nastupit ćemo u kombinovanom sastavu, a priliku bi mogli dobiti nogometaši koji su manje nastupali u prvenstvenim utakmicama. To sigurno neće biti razlog da mi ne pobijedimo i ko god sutra istrči na teren pružit će svoj maksimum, kako bi nastavili takmičenje u kupu BiH“, rekao Anel Dedić.

U prvih 11 trebao bi nastupiti i Ante Blažević, koji sa svojim suigračima predstojeću utakmicu shvata najozbijnije, te najavljuje pozitivan rezultat.

„U Kakanj idemo na pobjedu. Svojevrsni vjetar u leđa svakako je pobjeda u prvenstvenoj utakmici, čime je prekinut negativan niz od 4 utakmice, a nogometaši Čelika vratili samopouzdanje u sebe i svoju ekipu“, rekao je Blažević.

Kako su najavili u stručnom štabu Čelika, na teren će izaći kombinovani sastav, a bez obzira na tu činjenicu, pobjeda je imperativ. (Rešad Šabanović)