Mještani Kamberovića Čikme zabrinuti zbog radova na M-17

Stanovnici ulice Kamberovića Čikma, uznemireni građevinskim radovima u njihovoj neposrednoj blizini, obratili su se za pomoć.

Tvrde da novi investitor ima namjeru spojiti magistralni put M-17 sa njihovim naseljem. U inspekciji kažu da ovi navodi nisu tačni, te da preventivno nadgledaju stanje na terenu.

Kako su nam rekle Seada i Fahrija Omerdić, zbog negativnih iskustava iz ranijeg perioda lokalno stanovništvo ponovo izražava svoju zabrinutost zbog eventualne mogućnosti da trenutni investitor želi povezati svoj poslovni prostor, odnosno magistralni put M-17 sa ovim zeničkim naseljem, što je za njih neprihvatljivo.

O svemu ovome obavijestili su Službu za inspekcijske poslove Grada Zenica, čiji su predstavnici isti dan izašli na lice mjesta. Ono što su mogli konstatovati uvidom na licu mjesta i postojeću projektnu dokumentaciju ukazuje da razloga za zabrinutost nema.

Glavni komunalni inspektor, Zoran Marković, ističe da se radovi koji se izvode odnose na proširenje izlazne trake prema magistralnom putu M-17. Bez obzira na sve, dodao je Marković, inspekcija nastavlja pratiti situaciju, a bilo kakve izmjene od strane investitora biće sankcionisane.(R.Š.)