Animacija dobrovoljnog darivanja krvi u MZ Orahovica

Crveni križ Grada Zenica organizuje animaciju dobrovoljnog darivanja krvi za sve mještane Mjesne zajednice Orahovica.

Animacija dobrovoljnog darivanja krvi realizovat će se u vidu interaktivne edukacije o značaju darivanja krvi, a cilj je da potakne što veći broj građana na dobrovoljno davalaštvo krvi.

„Animacija je u nedjelju 15. septembra u 18 sati u prostorijama Centra u zajednici u Orahovici. A nakon animacije, tačnije, 18. septembra organizovat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi“, kazala je Mirela Hodžić, tehnički sekretar Crvenog križa.

Darivanje krvi će se održati u prostorijama Transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica u periodu od 8 do 13 sati. Akciji se, pored učesnika animacije, mogu odazvati i građani Zenice.

„Ovom animacijom želimo da stavimo naglasak da je bitno uvoditi nove generacije u temu darivanja krvi iz razloga što je dobna granica za darivanje krvi ograničena. Od posebnog značaja nam je da probudimo još veću zainteresovanost darivanja krvi među ženskom populacijom“, dodaje Hodžić.

Crveni križ Grada Zenica poziva sve mještane Mjesne zajednice Orahovica da im se pridruže u nedjelju u Centru u zajednici. (Irdina Nezić)