Jubilarna 70. sezona BNP-a počinje u subotu

Bosansko narodno pozorište Zenica svoju jubilarnu, 70-tu sezonu, počet će u subotu, 14. septembra, izvedbom predstave „Ljudožderka“, po tekstu Lejle Kalamujić i režiji Lajle Kaikčije.

“Svoju premijeru imala je ove godine na „Zeničkom proljeću“ i nije imala mnogo izvedbi na repertoaru”, kaže nam Merima Handanović, portparol BNP-a Zenica.

Višestruko nagrađivana predstava „Drang nach westen“ u režiji Lajle Kaikčije i po tekstu Dragana Komadine na programu je 17. septembra. Nakon toga 22. i 29. septembra biće izvedene dvije predstave za najmlađe iz produkcije Dječije omladinske i lutkarske scene, „Talas hladnog vremena“, u režiji Miroljuba Mijatovića, te predstava za bebe “Prije nego dijete zaspi“ istog reditelja.
Službeni početak nove sezone označit će premijerna izvedba monodrame „Čoek na četiri noge“, autora Nedžiba Smajlovića i čijom izvedbom će glumac Mugdim Avdagić i službeno otići u penziju.

U prvom dijelu 70-te sezone Bosanskog narodnog pozorišta, planirano je izvođenje pet premijernih predstava što na velikoj što na DOL sceni. (Danko Travar)