Jubilarna 70. sezona BNP-a počinje u subotu

Bosansko narodno pozorište Zenica svoju jubilarnu, 70-tu sezonu, počet će u subotu, 14. septembra, izvedbom predstave „Ljudožderka“, po tekstu Lejle Kalamujić i režiji Lajle Kaikčije.

“Svoju premijeru imala je ove godine na „Zeničkom proljeću“ i nije imala mnogo izvedbi na repertoaru”, kaže nam Merima Handanović, portparol BNP-a Zenica.

Višestruko nagrađivana predstava „Drang nach westen“ u režiji Lajle Kaikčije i po tekstu Dragana Komadine na programu je 17. septembra. Nakon toga 22. i 29. septembra biće izvedene dvije predstave za najmlađe iz produkcije Dječije omladinske i lutkarske scene, „Talas hladnog vremena“, u režiji Miroljuba Mijatovića, te predstava za bebe “Prije nego dijete zaspi“ istog reditelja.
Službeni početak nove sezone označit će premijerna izvedba monodrame „Čoek na četiri noge“, autora Nedžiba Smajlovića i čijom izvedbom će glumac Mugdim Avdagić i službeno otići u penziju.

U prvom dijelu 70-te sezone Bosanskog narodnog pozorišta, planirano je izvođenje pet premijernih predstava što na velikoj što na DOL sceni. (Danko Travar)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime