MUP ZDK: Prethodni dan obilježili fizički napadi, droga i saobraćajne nezgode

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 02.09.2019. godine, u 10,30 sati, u ulici Branilaca, od strane lica M.S., rođenog 1997. godine, i maloljetnog lica K. A., oba lica iz Visokog, izvršen je fizički napad na tri maloljetna lica iz Visokog, koja su tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je lice M.S. zadobilo teške tjelesne povrede. Od strane službenika policije lice M.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 02.09.2019. godine, u 14,10 sati, u mjestu Malješ, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka J67-M-793, kojim je upravljalo lice G.E., iz Zenice, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice S.I., rođeno 1985. godine, iz Zenice, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj, dok je lice S.I. lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 02.09.2019. godine, u 02,10 sati, u ulici Prva, nad radnikom benzinske pumpe “Zovko” je izvršeno razbojništvo od strane dva nepoznata lica, kojom prilikom je uz prijetnju vatrenim oružjem otuđen određen iznos novca i jedan mobilni telefon marke “Samsung“, vlasništvo lica S.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 02.09.2019. godine, u 13,30 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka E28-J-220, kojim je upravljalo lice T.Z., iz Zenice, koje je vozilom ostvarilo kontakt sa čeličnom konstrukcijom benzinske pumpe “INA” i tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.