Zlatan Nalić ozbiljan kandidat za novog šefa struke NK Čelik

Nogometni klub Čelik u ponedjeljak je ostao bez šefa stručnog štaba. Hasan Ozer podnio je ostavku na mjesto prvog trenera, a rukovodstvo kluba užurbano radi na tome da imenuje novog šefa struke.

Brojna imena su u opticaju poput Slavke Petrovića, Tomislava Ivkovića, Umita Karana, ali prvi pik kluba s Bilinog polja kako saznaje naš portal je Zlatan Nalić. Ovaj 50-godišnji trener dobro je poznat bh. javnosti, a prošle je sezone vodio i tuzlansku Slobodu.

Nalić dobro poznaje prilike u našem nogometu, a Zeničani žele trenera s kojim neće imati “problema” kao s prethodnim, koji nije otišao zbog loših rezultata, nego zbog neslaganja s rukovodstvom, administracijom i igračima kluba s Bilinog polja. Naravno da je bitno i što neće biti jezičke barijere, tako da će i igračima bita lakše shvatiti namjere i taktiku trenera.

Zlatan Nalić prošle je sezone sa Slobodom u tri navrata igrao protiv Čelika, a zanimljivo u dva navrata je poražen od Zeničana, dok je jednom meču slavio pobjedu. Na Bilinom polju bilo je 2:1 za Čelik, dok je na Tušnju bilo 0:1 za Zeničane i 1:0 za ekipu Slobode.

Sloboda je u prošloj sezoni Premijer lige BiH zauzela osmo mjesto na tabeli s 38 osvojenih bodova. U 33 odigrana kola je upisala 10pobjeda, osam poraza i 15 poraza s gol razlikom 22:31.

Na kraju Nalić nije ostao u Tuzli, jer mu u klubu nisu mogli garantovati da će se u ovoj sezoni boriti za izlazak u Evropu na 100. godina kluba s Tušnja.

Zeničani u narednom kolu gostuju ekipi Borca, a ovu utakmicu Zeničane će s klupe predvoditi Almir Seferović.
Izvor: Sportsport.ba