Servisne informacije za četvrtak, 29. august

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove na elektroenergetskim objektima Trafo područja Dvor br. 124 – izlaz za Živkoviće i Sidicu, od 09:00 do 15:00 sati i Trafo područja Dvor br. 124, od 13:00 do 15:00 sati.

Vodosnabdijevanje Grada Zenica je normalno i bez ograničenja potvrđuju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica. Usljed  otklanjanja kvarova i/ili izvođenja investicionih radova na vodovodnoj i/ili kanalizacionoj mreži, za danas su najavili privremeni prekid vodosnabdijevanja u kompletnoj ulici Lašvanska i ulici Sarajevska, brojevima 364 i 362. Najavljeni radovi će biti odgođeni u slučaju kvarova, odnosno potrebe za prioritetnom intervencijom na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži na drugim lokacijama.

Medicinari Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, tokom protekla 24 sata obavili su ukupno 76 pregleda u ordinacijama Službe, 67 prije i devet nakon ponoći. Prema pozivu pacijenata za pomoć i dolazak na kućnu adresu, medicinari bilježe ukupno 40 intervencija, 38 prije i dvije nakon ponoći.

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica, tokom proteklog dana i noći, osim redovnih dežurstava, zadataka i aktivnosti nije imala ostalih intervencija.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata, rođeno je 13 beba, četiri dječaka i devet djevojčica. Čestitamo!