Na aerodromu u Tuzli privremeno se ukidaju letovi za četiri destinacije

Direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli, Rifet Karasalihović je potvrdio, da u zimskom redu letenja nisu uvršteni letovi za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.

“Zimski red letenja nastupa u zadnjoj sedmici novembra ove godine i trajat će do zadnje sedmice marta 2020. U tom periodu će doći do smanjenja broja destinacija sa trenutnih 15 na 11”, istakao je Karasalihović.

Ranijim analizama Međunarodnog aerodroma u Tuzli utvrđeno je da u zimskom periodu dolazi do smanjenja broja putnika koji iz Tuzle odlaze na spomenute četiri destinacije.

Prema Karasalihovićevim riječima upravo zbog toga je aviokompanija Wizz Air u zimskom redu letenja izostavila letove za Beč, Baden Baden, Vaxjo i Stokholm.

“Prema ljetnom redu letenja za iduću godinu ove linije su vraćene, a one su bile predmet opservacije i u prethodnim godinama”, istakao je Karasalihović, te dodao da će u periodu božićnih i novogodišnjih praznika sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli doći do povećanja broja letova na linijama koje će tada biti aktivne.

Prema još uvijek aktuelnom ljetnom redu letenja, najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi Wizz Air sa tuzlanskog aerodroma, putnike prevozi na 15 destinacija.
Izvor: Klix.ba