Danas u Bosni umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano

Danas u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 12 stupnjeva, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno 14, Bugojno i Drvar 15, Bihać, Sarajevo i Srebrenica 16, Jajce i Tuzla 17, Sanski Most, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka, Grude i Široki Brijeg 19, Doboj, Gradačac i Prijedor 20, Brčko 21, Mostar i Trebinje 22, Neum 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Jutarnja temperatura u Zenici iznosila je 15 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna će dostići 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, kada se sa porastom oblačnosti u Bosni očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja.