Poziv poljoprivrednicima za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticaj

Prema Programu mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini, Grad Zenica i Služba za privredu i upravljanje razvojem ovih dana uputili su poziv poljoprivrednim proizvođačima na prostoru Grada Zenice za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticaj.

“Podsticaji će se davati za proizvodnju povrća za otkup, a riječ je o proizvodnji krastavaca kornišona, zašta je predviđeno 15.000 maraka, zatim za odbnovu stočnog fonda u ovčarstvu i kozarstvu 80.000, kao i za sufinansiranje nabavke nove mehanizacije, pruključaka, aparata i druge opreme u poljoprivredi, zašta su obezbijeđena sredstva od 40.000 maraka”, pojašnjava Senada Sejmenović, stručna savjetnica za poljoprivredu u Gradskoj upravi.

Zainteresovanih već ima dosta i trenutno je u toku prikupljanje potrebne dokumentacije i predaja zahtjeva, nakon čega će uslijediti provjera svih papira, a isplata poticaja mogla bi uslijediti tokom oktobra i novembra u zavisnosti od vrste poticaja, navode u Službi za privredu i upravljanje razvojem. (Vesna Jovanović)