Kamerni simfonijski orkestar Zenica nastupio u Bugojnu i Maglaju

Nakon odličnog nastupa na Zenica Summer Festu i obilježavanja 30. godina postojanja, Kamerni simfonijski orkestar, oduševio je i bugojansku publiku, nastupom na bajramskom koncertu.

„Imali smo čast i zadovoljstvo održati prigodan bajramski program na Trgu zlatnih ljiljana u Bugojnu. Za tu priliku nastupila je Majda Šečić kao solistica na klaviru i Elvedin Seferović na harmonici. Iskoristili smo priliku da afirmišemo i njihove mlade umjetnike koji sigurno nikad ne bi imali priliku da nastupe sa orkestrom“, izjavio je Ahmo Muharemović, direktor Kamernog simfonijskog orkestra Zenica.

Ahmo Muharemović, direktor Kamernog simfonijskog orkestra Zenica

Kamerni simfonijski orkestar dobio je poziv i od organizatora maglajskog „Studentskog ljeta“, 48. Internacionalnog festivala, koji se održava u dvije festivalske noći, veče narodne muzike i veče zabavne muzike.

“Nama je bila velika čast i zadovoljstvo kada smo dobili poziv od organizatora maglajskog „Studentskog ljeta“ iz razloga što je to, pored Ilidže, jedini festival koji je počeo davnih 60-ih godina“, dodaje Muharemović.

Zeničanka Melani Marjanac na festivalu „Studentsko ljeto“ osvojila je treću nagradu u kategoriji zabavne muzike. (Irdina Nezić)