Kurban-bajram u Kazneno-popravnom zavodu Zenica

Povodom Kurban-bajrama, delegacija Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica, danas je posjetila Kazneno-popravni zavod Zenica.

“Ovo je naša tradicija već treću deceniju i postala je i obavezan dio protokola bajramskih aktivnosti, jer nastojimo bajramsku radost podijeliti sa što većim brojem naših sugrađana, što evo činimo i sa osuđenicima i uposlenicima ovog Zavoda”, navodi Edin efendija Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje muftije zeničkog.
U sklopu priređenog programa, Kurban-bajram zatovrenicima su čestitali Redžo Kahrić, direktor Kazneno-popravnog zavoda, a potom i hafiz Amir efendija Kaknjo, imam u džematu Trgovišće.

“Kurban-bajram, poznat kao Bajram žrtve, naš je veliki blagdan, koji nas uči mnogim vrijednostima: pravdi, poštenju, dobroti, a posebno samilosti i odnosu prema drugima, podsjećajući nas svake godine iznova, da žrtvujemo za društvo i za druge, kako bi na taj način postigli vlastitu sreću i uspjeh na ovom i budućem svijetu, i kako bi naravno svima nama, našoj zajednici, domovini i cijelom svijetu bilo bolje”, osnovna je poruka, koju je ovom prilikom uputio hafiz Amir efendija Kaknjo. (Vesna Jovanović)