Zenica, grad sporta: Sve je spremno za meč Davis Cup-a BiH-Češka

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji Teniskog saveza BiH, Uprave grada Zenice i Gradske arene, 25. juna je ozvaničeno domaćinstvo Arene Husejin Smajlović i grada Zenice za Davis Cup susret teniskih reprezentacija BiH i Češke Republike, koji je na rasporedu 14. i 15. 09. 2019. godine.

Tim povodom delegacija internacionalne teniske asocijacije,koju predvode Gonzalo Crnuda i Tomas Nelson, boravi u posjeti Zenici i BIH. Direktor Tenis saveza BIH, Senad  Hadžimešić  i direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, zajedno sa delegacijom posjetili su danas gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

„Oduševljeni smo prijemom u Zenici. Zadovoljni smo onim što smo zatekli ovdje. Dvorana i cijeli prostor ispunjavaju uslove koje je postavio ITF za odigravanje ovog meča. Očekujemo danas i predstavnika Češkog teniskog saveza, koji će obići hotel, dvoranu i sve ostalo, i nadam se da će i oni biti zadovoljni“, izjavio je prilikom posjete gradonačelniku, Gonzalo Crnuda.

Zahvaljujući odličnim uslovima za organizaciju velikih sportskih manifestacija koje posjeduje grad Zenica, i visokim ocjenama dosadašnjih gostovanja, Davis cup reprezentacije BiH protiv Tunisa, Poljske i Holandije, Teniski savez naše države povjerio je po četvrti put  domaćinstvo gradu Zenica.

Senad Hadžimešić, direktor Tenis saveza BIH zahvalio se na do sadašnjoj pomoći gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i gradu Zenica, istakavši da Arena posjeduje i više nego što je potrebno za organizaciju Davis cupa.

„Tražio sam od delegacije Internacionalne teniske asocijacije da postavi najveće standarde za odigravanje meča. Mi težimo da budemo  evropski grad. Mi smo grad sporta, ne samo za tenis, već i za nogomet, košarku, rukomet i ostale sportove. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini a gradska uprava će kao i do sada pomoći održavanje ove sportske manifestacije“, izjavio je na kraju prijema gradonačenik Zenice ,Fuad Kasumović.

U cilju promocije Davis cup meča BIH-Češka, sedam dana ranije, to jest 6. septembra u Zenici će biti održan promotivni meč na kojem se očekuje dolazak velikog broja gostiju iz svijeta sporta. Svoje učešće na turniru najavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.(Mirsad Pripoljac)