Bilino polje spremno za evropsku utakmicu Sarajeva

Naredne sedmice, tačnije u četvrtak 8. avgusta, fudbaleri Sarajeva u susretu trećeg pretkola Evropske lige, na Bilinom polju dočekaće ekipu BATE Borisova ili Rosenborga.

Iz zeničkog kluba poručili su kako će učiniti sve kako bi se igrači i navijači bordo tima osjećali sigurno i ugodno, te da im je čast što će ugostiti jednu evropsku utakmicu.

Generalni sekretar NK Čelik, Ismar Huskić, ističe da će se klub potruditi da ova utakmica prođe bezbjedno i sigurno za sve gledaoce, te da ovaj događaj svima ostane u lijepoj uspomeni.

On ujedno napominje da Nogometni klub Čelik apsolutno podržava sve naše ekipe koje nastupaju u Evropi, te je upućen poziv svima onima koji odluče doći na Bilino polje na fer i korektno navijanje.

Huskić dodaje da su pripreme za utakmicu već počele, jer je potrebno riješiti mnogo tehničkih detalja do samog susreta. I pored velikog rivaliteta koji vlada među ovim klubovima, kaže, svi istinski ljubitelji nogometa trebali bi zanemariti tu činjenicu i učiniti sve da se bordo ekspedicija ugodno osjeća na Bilinom polju. „Rivalstvo u Premijer ligi ne bi trebalo prenositi na Evropske utakmice i u tim utakmicama trebali bi podržavati sve naše predstavnike“, kaže Huskić.

Prema postignutom dogovoru, kompletna organizacija utakmice u rukama je Fudbalskog kluba Sarajevo, a posebna pažnja biće posvećena sigurnosti svih učesnika. U tom kontekstu podršku će pružiti pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i kantona Sarajevo.(Rešad Š.)