RK Čelik počinje pripreme 1. augusta

Na sjednici Upravnog odbora RK Čelika usvojen je plan priprema prve seniorske ekipe za takmičenje u novoj prvenstvenoj sezoni.

Bez obzira na činjenicu da se još definitivno ne zna hoće li se, pored grupe Sjever i Jug, osnovati i Jedinstvena Prva liga Federacije BH u rukometu, RK Čelik 1. augusta započinje sa pripremama.

”Pošto smo plasmanom u prethodnoj pvenstvenoj sezoni obezbijedili takmičenje u eventualnoj Jedinstvenoj rukometnoj ligi FBiH, svakako da bi nas radovala činjenica da se već od naredne sezone formira i Jedinstvena liga. Ako te Lige i ne bude, ostaje nam da se takmičimo u Grupi Sjever, kao i do sada”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

”Pošto su stvoreni svi preduslovi za osnivanje Jedinstvene lige FBiH, (a i u Propozicijama za takmičenje Lige Sjever i Jug je precizno predviđeno i usvojeno godinu dana prije početka ovogdišnje sezone) kako je i Statutom Saveza predviđeno, ja se zalažem za to i nema nikakvih zapreka da ta Jedinstana liga ne startuje već naredne sezone”, kaže g. Asim Šahman, zamjenik predsjednika Upravnog odbora RSFBiH.

Kao i svake godine, prije početka odnosno na sam dan početka priprema RK Čelika, i ovoga puta će se obaviti kompletni zdravstveni specijalistički pregledi svih igrača, 1. augusta u Zavodu za medicinu rada, odnosno za sportsku medicinu ZDK.

”Znači istog dana, 1. augusta će započeti pripreme za novo prvenstvo. Prije svega, radićemo na podizanju fizičke spremnosti igrača na Kamberovića polju i u Gradskoj areni. Tačno 11. augusta napravićemo pauzu zbog obilježavanja velikog praznika Bajrama, a od 13. augusta pa do početka našeg međunarodnog tradicionalnog turnira ”Zaim Kobilica” (počinje 30. augusta) radićemo maksimalno i žestoko i to paralelno i s loptom i na kondicionim pripremama igrača. Do početka prvenstva 14. septembra imaćemo završni dio priprema, vjerovatno negdje van Zenice”, izjavio je prof. Seldin Rizvanović, trener RK Čelika.

Zvanično tradicionalni turnir Zaim Kobilica će po četvrti put biti održan od 30. augusta do 1. septmbra a do sada su učešće potvrdile ekipe: RK Vogošća, RK Iskra iz Bugojna i naravno RK Čelik.

”Četvrti učesnik se traži između prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira, ekipe EUROFARM iz Sjeverne Makedonije, ekipe Mladog Rudara iz Labina, Hrvatska, koja je prošle godine osvojila drugo mjesto i druglasirane ekipe Hrvatske rukometne lige, ekipe RK Umaga. Problem oko učešća kod prošlogodišnjeg pobjednika EUROFARMA je činjenica da samo par dana prije našeg turnira oni predstavljaju Sjevernu Makedoniju na Dobojskom turniru, pa im je problem organizovati se da dva puta u nekoliko dana putuju u Bosnu i Hercegovinu”, rečeno je na sjednici Upravog odbora RK Čelik.