Predstavnici Kočevskog sliva posjetili gradonačelnika Fuada Kasumovića

Predstavnici mjesnih zajednica smještenih u Kočevskom slivu, na čelu sa Besimom Spahićem posjetili su Gradsku upravu Grada Zenice.

Tom prilikom razgovarali su s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o najznačajnijim pitanjima za mještane Kočevskog sliva.

Fokus je bio na trenutnim infrastrukturnim projektima, među kojima se izdvajaju rekonstrukcija regionalnog puta Čajdraš – Ovnak, izgradnja kanalizacije, te polaganje vodovodne linije od strane Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica.

Istaknuto je da je izgradnja regionalnog puta Čajdraš – Ovnak od izuzetne važnosti za stanovnike ovog kraja. Međutim, neriješeni imovinsko – pravni odnosi, usporavaju početak aktivnosti na realizaciji projekta.

“Grad Zenica će poduzeti sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se projekat rekonstrukcije puta Čajdraš – Ovnak, što prije realizovao. Već smo raspisali tender za nabavku cijevi za izgradnju kanalizacije”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Na sastanku je spomenuta i mogućnost izgradnje ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Pojske. Predstavnik delegacije Kočevskog sliva, Besim Spahić upoznao je gradonačelnika Kasumovića da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, dalo saglasnost za igradnju ambulante u blizini Područne škole Pojske. Također je zamolio gradonačelnika Kasumovića da se ubrzaju procedure za izdavanje neophodnih dozvola, jer se u međuvremenu pojavio donator koji bi podržao izgradnju ambulante porodične medicine.

Prisutni su se osvrnuli i na problem divljih deponija. Gradonačelnik Kasumović je naglasio da će resorna gradska inspekcija poduzeti sve potrebne mjere u cilju sprječavanja nastanka i širenja deponija na ovom području.