Završavaju se poslovi sanacije puta prema Smetovima

U sklopu redovnog održavanja putnih saobraćajnica, radnici komunalnog preduzeća Komgrad-Ze, danas završavaju radove na sanaciji putnog pravca prema izletištu Smetovi.

Radovi se izvode na površini od hiljadu i po kvadratnih metara, u što će ove godine biti uloženo oko 50 hiljada maraka.

Protekle subote su obilježene kritične tačke, izvršeno je zasijecanje i skidanje asfalta, a danas bi sav posao oko presvlačenja dijelova saobraćajnice trebalo da bude završen, saznajemo od Huseida Sinanovića iz Službe za komunalne poslove i ekologiju, koji je napomenuo da se očekivalo da će sve biti završeno i ranije, te da nije zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

“Komgrad-Ze je trebalo da završi posao i ranije. Radove su dodatno usporile posljednje kišne padavine”, kaže Sinanović.

Cilj je bezbjedan saobraćaj do lokacija prema Smetovima, naročito do izletišta, koje je u ljetnim mjesecima izuzetno posjećeno.

“Svjesni smo da ovu frekventnu saobraćajnicu treba kvalitetnije urediti, jer je u jako lošem stanju, a jedina je komunikacija sa izletištem na Smetovima, pa se nadamo da će nam dogodine biti na raspolaganju više sredstava”, dodaje Sinanović.

Ove godine za poslove redovnog održavanja nekategorisanih i lokalnih puteva na području Zenice iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 600 hiljada konvertibilnih maraka.  (Sanja Stević)