Gradonačelnik Kasumović posjetio proizvodne pogone firme smještene u Omladinskom naselju Nemila

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, posjetio je preduzeće „Eko komfort“ u omladinskom naselju u Nemili, koje trenutno upošljava blizu 100 radnika.

Vlasnik, Fikret Ramović, naglasio je da se preduzeće bavi proizvodnjom tekstila i obuće za italijansko tržište, a da su dva proizvodna pogona u Nemili otvorena 1.aprila 2019.godine. Plan je, kaže Ramović, u narednom periodu otvoriti i treći pogon, te uposliti još minimalno 70 radnika sa prostora nemilskog sliva.

Vlasnik preduzeća iskoristio je posjetu da se zahvali gradonačelniku i gradskoj upravi što su prepoznali značaj ovog projekta, i što su izašli u susret i iznajmili prostor po minimalnoj cijeni, uvažavajući činjenicu da je riječ o proizvodnoj djelatnosti koja će upošljavati lokalno stanovništvo.

Fikret Ramović, vlasnik

Među njima su Alma Ćatić i Sadina Botić, koje imaju samo riječi pohvale za svoga poslodavca, ističući da su zadovoljne uslovima na radu, visinom plate i radnim okruženjem.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, naglasio je kako sada umjesto praznog prostora, za koji je grad plaćao velike troškove održavanja, imamo sasvim suprotnu situaciju. Lokalno stanovništvo je, zahvaljujući investitoru i gradskoj upravi dobilo priliku za zapošljavanje. Ono što slijedi, kaže, jeste otvaranje novog pogona i novo zapošljavanje i na tome se neće stati. Gradska uprava ima namjeru raditi na stvaranju još boljih uslova za dolazak investitora, a djelić te priče svakako je i nedavna prodaja 17 parcela u poslovnoj zoni Zenica.  (Rešad Šabanović)