Karate klub “Perfekt” održao polaganje za viša karate zvanja

Na polaganju su bila djeca iz dvije sekcije i to sekcija iz Željeznog Polja, koju predvodi trener Mujić Nedim, majstor karatea crni pojas 1. dan, i sekcija iz Grada Zenice, koja se nalazi u Robnoj kući Bosna, na prvom spratu.

Polaganju je pristupilo 35 kandidata, koji su pokazali izuzetno dobro znanje i vladanje karate tehnikom i katama. Na polaganju su izuzetno visok nivo znanja i uvježbanosti pokazale najredovnije djevojčice na treninzima i osvajačice brojnih medalja širom BiH, a to su Hana Cogo, Hasić Nejra, Bošnjak Merjem, Mujić Nejra i Husičić Hamida.

Karate klub “Perfekt” iz Zenice, aktivni je član WKF Karate saveza Ze – do kantona, Federalnog i Državnog Saveza, a koji je član Balkanskog, Evropskog i Svjetskog WKF Saveza. WKF ce učestvovati 2020. na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Glavni trener kluba Nermin Bošnjak, majstor karatea crni pojas 4. dan  i osvajač brojnih svjetskih i evropskih medalja, još jednom je ponovio glavni cilj kluba, a to je da se djeca izvuku iz kuća/stanova, sačuvaju od ulice, te da se okupe na jednom mjestu, tj. u karate klubu, svakako i da nauče najbolji i najzdraviji sport, koji ravnomjerno razvija lijevu i desnu stranu tijela, te ojačava i dušu i tijelo.

Klub nastavlja aktivno sa radom preko ljeta  i raspusta i tako svi koji žele da se učlane u klub, su dobro došli. Pored redovnog svakodnevnog rada kluba u planu je nabavka novih klupskih trenerki, te organizovanje jednodnevnih izleta i seminara u julu i augustu, zatim organizovanje klupskog takmičenja sa prijateljskim klubovima kao priprema djece pred jesenjsku takmičarsku sezonu. (Maid Dizdarević)