Stanje na putevima: Usporen saobraćaj u Drivuši

Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, jednom trakom.
Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

U naselje Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, može doći do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Počeli su i radovi na rekonstrukciji raskršća u Vitezu na magistralnom putu M-5. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5 izvode se sanacioni radovi, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja.  Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog vjerske manifestacije, danas se veći broj pješaka hodočasnika kreće na pristupnim cestama Međugorju. Vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.