Zenica je ovog vikenda u znaku ragbija: Na Kamberovića polju počeo “Trophy 7”

Ovog vikenda Zenica je u znaku ragbija 7. Ragbi savez BIH je domaćin i organizator Evropskog prvenstva „Trophy“ 7. Na prvenstvu učestvuje 12 evropskih selekcija podijeljenih u četiri grupe, koje  je ujedno i predkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Nastup pred domaćom publikom  prilika je da izabranici selektora Mirsada Fetića, poprave rezultat sa prvog turnira u Zagrebu i obezbjede opstanak u Trophy grupi. U prvoj utakmici protiv prvoplasirane ekipe Belgije, naša reprezentacija je poražena sa 29:7. Jedine poene za bh. tim postigao je Hamzić.

„U prvoj utakmici protivnik nam je bila prvoplasirana reprezentacija iz Zagreba, Belgija. Oni su ujedno i najjači tim na prvenstvu. Druge reprezentacije imaju puno više novca i bolje uslove. Naši momci igraju srcem i dušom. U nastavku imamo susrete u kojima  ćemo nadam se izboriti opstanak u grupi Trophy“, bio je optimističan Mirsad Fetić selektor reprezentacije BiH u ragbiju 7.

U drugoj utakmici protivnik naših zmajeva je Danska, a u trećoj Švedska. U prije podnevnom terminu u ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Litvanija-Bugarska 48:0, Hrvatska-Češka 17:26, Ukrajina-Latvija 19:0, Izrael-Luksemburg 12:15 i Danska-Švedska 12:34.

Evropsko prvebstvo u ragbiju 7 završava se sutra utakmicama za plasman. (Mirsad Pripoljac)