Gradonačelnik Kasumović primio uspješnog zeničkog bodibildera Pojskića

Dva pobjednička postolja i isto toliko zlatnih medalja i pehara, Zeničanin Arnel Pojskić osvojio je na 20. bodybuilding takmičenju „Bihać Open“.

Arnel je trijumfovao u konkurenciji takmičara iz sedam država, a uspjeh ostvaren pod grbom Grada Zenica, nije prošao nezapaženo ni kod gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

“Svijet voli pobjednike i sve što radimo trebamo se truditi da budemo u tome najbolji i najuspješniji. Ti si svoj cilj ostvario i želim ti još mnogo uspjeha, u sportu i na poslovnom planu. I ja kao gradonačelnik želim da Zenica bude najbolji grad, sa najboljim standardom, sa najboljim uslovima života za sve ljude i uspjet ćemo mi u tome, sve dok nas je većina ljudi koji želimo dobro ovom gradu i svojim komšijama”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Arnel Pojskić upoznao je gradonačelnika sa svojim aktivnostima vezano za bodybilding.

“Hvala vam prije svega na ukazanoj časti da me primite i što uopšte uz sve svoje radne aktivnosti, pa mogu kazati i probleme, pratite i moj rad. Ne želim tražiti bilo kakvu pomoć, mi uglavnom sami sebe finansiramo, jedino sponzore nalazimo pri osiguranju kvalitetne ishrane. Uskoro me očekuju takmičenja u Srbiji i Hrvatskoj, a u planu imamo i otvaranje centra u kojem želimo raditi sa omladinom, što veći broj njih da uklonimo sa ulice. U tom cilju pokušat ćemo osigurati i adekvatne prostorije gdje nam je gradonačelnik obećao pomoć u realnim okvirima”, kaže Arnel Pojskić, bodybuilder iz Zenice.