Kuglaški klub Čelik na završnici prvenstva u Tuzli

U Tuzli je proteklog vikenda održana finalna serija državnog prvenstva u spint-klasik kuglanje.

Na prvenstvu je učestvovalo 24 takmičara i 11 takmičarki iz cijele BiH. Kuglaški klub Čelik su predstavljala 4 takmičara: Milan Hreščak, Abdul Aziz Kahrimanović, Kemal Lipovača i Kenan Ćurovac.

Nakon jako zanimljivog i uzbudljivog takmičenja osvajač titule državnog prvaka u sprint disciplini za sezonu 2018/2019 je igrač Kozare iz Gradiške Zoran Kozlina. U finalu je  savladao Milana Hreščaka iz Čelika Zenica, a treću poziciju su podjelili Ivica Stijepić (Zrinski Ljubače) i Danijel Čuljak(KK Mostar Mostar).

Drugo mjesto, na državnom prvenstvu, Milana  Hreščaka je najveći poslijeratni uspjeh zeničkog klasičnog kuglanja, a ovom prilikom treba istaći i kvalitetan nastup Kenana Ćurovca, koji je na kraju zauzeo odlično 10-to mjesto.

U ženskoj konkurenciji titulom najbolje kuglašice u državi se okitila veteranka Nasiha Selimović iz KK Una Bihać, drugoplasirana je bila Elvira Kovačević, članica KK Rad Lukavac, dok su poziciju tri podjelile Tatjana Zlojutro (KK Kozara Gradiška) i Tatjana Perišić (KK Triglav Kranj). (Mirsad Pripoljac)