Terzić: Vijeće nije pokazalo senzibilitet za probleme “Zenicatransa”

Darmin Terzić, direktor Zenicatransa

Ni jučerašnja višesatna rasprava nije rezultirala nikakvim rješenjem za tešku situaciju u preduzeću Zenicatrans – prevoz putnika.

Vijećnici u Gradskom vijeću Zenica nisu usvojili niti jedan od predloženih zaključaka, tako da je sudbina Zenicatrasna i dalje neizvjesna. Tokom rasprave o aktuelnoj situaciji u ovom preduzeću direktor Darmin Terzić je istakao da je u posljednje vrijeme učinjeno puno na konsolidaciji. Napravljene su značajne uštede međutim, sve to nije bilo dovoljno da se ispoštuje potpisani reprogram duga sa Poreznom upravom od 116.000 maraka na mjesečno nivou.

„Hitno nam je potrebna nabavka deset minibuseva, jer mi bismo sa tom uštedom polako sami servisirali obaveze prema Poreznoj upravi. Niko iz Vijeća nije se oglasio na moju inicijativu da se hitno usvoji odluka da javne ustanove, koje svojim radnicima isplaćuju novčane naknade za mjesečne karte, usmjere sredstva na naše preduzeće, a mi bismo im uz ponuđene pogodnosti izdavali te karte“, tvrdi Terzić. Direktor Terzić nada se da će vijećnici pokazati društvenu odgovornost i da će na narednoj sjednici pronaći rješenje kojim će sudbina ovog preduzeća konačno biti riješena. (Belinda Dorić)