Marinović okupio mlade reprezentativce u Zenici

Mlada nogometna reprezentacija  Bosne i Hercegovine okupila  se danas  u Trening centru nogometnog saveza  BiH u Zenici. Za ovo okupljanje selektor je pozvao 19 igrača.

Izabranici Vinka Marinovića danas su  počeli  pripreme za gostujuću prijateljsku utakmicu sa Maltom koja je na programu 5. juna.

„Dobiće svi igrači šansu  protiv Malte i nastojaćemo da igrači koji su do sada manje nastupali dobiju veću minutažu. Što se tiče Malte, gledali smo njihove utakmice. Malta se nalazi u šestoj jakosnoj grupi. Mislim da smo kvalitetniji od njih, ali to moramo dokazati  igrom. Ova utakmica je dobra prilika za dokazivanje igrača pred predstojeće susrete kvalifikacija u septembru, oktobru i novembru“, izjavio je na današnjem okupljanju selektor Vinko Marinović.

Zbog povreda i privatnih razloga otkazali su dolazak :Šabanadžović, Kovač i Marić. Naknadno će se pridružiti Šerbečić i Mulahusejnović.

„Ima dosta novih momaka. Imamo par dana da se pripremimo. Idemo da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv Malte i nadam se pobjedi“ poručio je reprezentativac  Zinedin Mustedanagić.

Za ovo okupljanje selektor je pozvao 19 igrača. Na spisku se nalazi  i mladi nogometaš Čelika Vedran Vrhovac. (M. Pripoljac)