Zeničanin Admir Mehičić pobjednik Državnog takmičenja u spelovanju

Srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine, njih 18 pobjednika regionalnih takmičenja iz slovkanja riječi na engleskom jeziku “Spelling Bee”, takmičilo se za nagrade i titulu “Najboljeg/najbolje u slovkanju riječi na engleskom jeziku u BiH“.

Ove godine, pobjedu je odnio Admir Mehičić iz Tehničke škole Zenica, drugo mjesto osvojio je Benjamin Brkić, gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj, a treći je bio Danilo Grubač iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Banja Luke.

„Dugo sam se spremao za ovo takmičenje, na početku je bilo malo treme, ali kada smo počeli sa takmičenjem atmosfera je bila dosta opuštenija i najbitnije je ostati skoncentrisan“,  istakao je za Zenicainfo.ba Mehičić.

Oduševljenje i ponos nisu krili ni predstavnici Tehničke škole iz Zenice, tako je pedagogica škole, Mirsada Pelo istakla sljedeće: „Admir je prije svega divno odgojeno dijete i ovo nije jedini njegov uspjeh, pored toga što je odličan učenik, on je učestvovao i u debatnom takmičenju i to sa maturantima naše škole.“

Ne sumnjamo da je ovo samo početak uspješnih rezultata za perspektivnog Admira, te da će uz svoj trud i rad, a uz podršku svojih profesora i kolega, medalje i priznanja tek da donosi u naš grad. (Mehida Spahić)