U subotu 2. Ragby Kids Fest uz učešće preko 500 dječaka i djevojčica

U Ragbi klubu Čelik u toku su završne pripreme za organizaciju 2. Kids Rugby Festa. Turnir se održava 18. maja na sportskim terenima Kamberovića polja, u gradu Zenica koja već više od 47 godina baštini igranje ragbija u Bosni i Hercegovini.

Festival će kako se očekuje  okupiti više od 500 dječaka i djevojčica uzrasta od 6 – 14 godina iz regiona. Najavljen je dolazak ekipa iz Hrvatske, Srbije i Italije, uz učešće ukupno 10 klubova. Ragbi Kids festival je zamišljen kao velika radionica na otvorenom, sa ciljem promocije ragbija u Zenici i našoj zemlji.

Više pojedinosti o ovoj manifestaciji na današnjoj press konferenciji saopštio je Mirza Oruč, član Upravnog odbora Ragbi kluba Čelik.

„Drugi ragby kids festival je zamišljen kao razvojni turnir za mlađe kategorije dječaka i djevojčica od 6 do 14 godina. Prošle godine smo imali 250 učesnika, a ove godine očekujemo učešće preko 500 dječaka i djevojčica iz 10 klubova. Takmičenje počinje u 11 sati. Na „A“ terenu će igrati kategorije od 6-12 godina,  a na „B“ terenu od 10-14. Finale je planirano na centralnom terenu. U narednom periodu planiramo da ova manifestacija bude višednevna i da zadrži međunarodni karakter. Osim toga u skorije vrijeme uz pomoć grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, planirano je otvaranje rekreativnog parka na otvorenom“, naglasio je Mirza Oruč.

„Nakon završetka 2. Ragby kids festa, od 17:00 sati na Kamberovića polju bit će odigrana utakmica regionalne ragbi lige između Čelika i Nade iz Splita. Biće to ujedno i završnica ovogodišnje sezone u Regionalnoj ligi. Nakon  osvajanja RRC lige 2015. godine, doživjeli smo smjenu generacija. Kroz ragbi školu i Ragbi kids fest smo na najboljem putu da stvorimo novu, kvalitetnu ekipu“, izjavio je Goran Zovko, predsjednik Ragbi kluba Čelik. (Mirsad Pripoljac)