Rutinska pobjeda rukometaša Čelika

Rukometaši Čelika upisali su nove bodove u završnici Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa Sjever. U prosječnoj rukometnoj predstavi savladali su ORK Rudar sa 34:26.

Pobjednikje bio riješen već u prvom poluvremenu susreta. Tokom prvog dijela domaćin je držao prednost na četiri i vše golova. Kobilica je u finišu postigao pogodak za 20:11. Bio je ovo rezultat prvog poluvremena.

U nastavku lošija igra oba tima. Gosti su stigli sa samo deset igrača na spisku, koji nisu imali ni snage, a niti znanja da se suprostave domaćinu. Na drugoj strani ekipa trenera Seldina Rizvanovića bila je lišena usluga trojice igrača: povijeđenog Muslića, kažnjenog golmana Polića i zbog privatnih obaveza odsutnog Adnana Begagića. Bila je to ujedno i prilika da ostali igrači sa klupe dobiju priliku. Utakmicu je zaključio Sumbuljević za konačnih 34:26.

Kod gostiju Šehićje upisao osam, a Sarić sedam golova. Kod Čelika Kobilica je susret završio sa osam pogodaka, Biogradlija je dodao sedam, a Pašalić pet golova.

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola. U narednom 25. kolu Čelik gostuje u Žepču, a u posljednjem 26. kolu u gradskom derbiju snage će odmjeriti sa ekipom ŠR Čelik junior.
(M. Pripoljac)