Studenti Politehničkog fakulteta na praksi u Agenciji ZEDA

U periodu od 01. do 19. aprila 2019. godine, studenti Politehničkog fakulteta UNZE obavili su praksu u Agenciji ZEDA.

Ovo je aktivnost koja se već nekoliko godina uspješno realizuje i Agencije ZEDA godinama unazad ima odličnu saradnju sa Univerzitetom u Zenici.

Tokom trosedmične prakse studenti su se upoznali sa EU i BIH regulativom koja se odnosi na sigurnost proizvoda i na građevinske proizvode – prozore i vrata, sa BAS EN standardima, sa proizvodnim procesima, sa procedurama i načinima ispitivanja predmeta u Laboratoriji LIND, koristili su sofwareski paket Solidworks u kojem su moderirali CAD model koji je nakon toga isprintan na 3D printeru, imali su priliku upoznati se sa osnovama prednamještanja radnog komada na CNC mašinama i upoznali su se sa osnovama pisanja programa za upravljanje CNC mašinama.

Također, studentima su predstavljeni oblici, mediji i instrumenti marketinške komunikacije, te im je predstavljena marketinška komunikacija i svakodnevno percipiranje mas medijskih sadržaja.

Tokom prakse, studenti su naučili osnove računovodstveno-finansijskog poslovanja, upoznali su se sa osnovama kancelarijskog poslovanja, s ciljem upoznavanja sa realinim sektorom, studenti su  posjetili nekoliko preduzeća koja djeluju u Poslovnoj zoni Zenica 1.

-„Veliko nam je zadovoljstvo sarađivati sa studentima i prenijeti im znanje, te pružiti priliku da se tokom obrazovanja upoznaju sa praktičnim dijelom onoga što teoretski uče. Naše dosadašnje iskustvo sa studentima je vrlo pozitivino i nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo i u budućnosti nastaviti saradnju“ – poručili su iz Agencije ZEDA.