U Zenici otvoren Art kvart – mjesto nesputane kreativnosti svih generacija

Zenica je danas dobila svoja Art kvart. Prostor u ulici Maršala Tita biće mjesto nesputane kreativnosti starije, srednje i mlade generacije.

Centrala Art kvarta biće prostorije koje Udruženje „Naš most“ koristi već dvadesetak godina. Zadnjih sedam godina, ovaj se prostor profilirao kao svojevrsna likovna galerija u kojoj svoje radove izlažu članovi udruženja, mahom osobe starije ili srednje dobi. Dolazak omladine iz udruženja „Naša djeca“ u istu zgradu, po riječima Zdene Šarić- Pisker, predsjednice Našeg mosta, rezultirao je idejom da ovaj prostor ubuduće koristimo zajedno i da ovaj prostor učinimo dostupnim i nekim drugim organizacijama koje se bave kreativnim radom.

Svečano otvoren Art Kvart

Ernad Bihorac, predsjednik Udruženja „Naša djeca“ vjeruje da će ovo ubuduće biti alternativni prostor sa zanimljivim kreativnim sadržajima koji će, što je unikatno, okupljati sve generacije i to na nekomercijalnoj osnovi.

Art kvart, kako smo danas čuli, u narednom će periodu biti prostor koji će se nametnuti likovnim izložbama, performansima, poetskim večerima, književnim promocijama, malim teatarskim predstavama, pa i filmskim projekcijama, te svim drugim oblicima autorskog rada.(Danko Travar)