Ahmed Krnjić u borbi za profesionalnog prvaka Evrope

Ahmed Krnjić

Bosanskohercegovački reprezentativac, Ahmed Krnjić član kluba borilačkih vještina ”Isak”, u subotu, 20. aprila putuje za Sofiju gdje će se boriti za pojas profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu u WAKO pro asocijaciji. Ova asocijacija zvanično je priznata i od Međunardnog olimpijskog komiteta.

Njegov protivnik biće iskusni bugarski borac i aktuelni prvak Dejan Topalski. Krnjić će borbu raditi u kategoriji 88,6 kilograma.

Pripreme privodimo kraju. Ostalo je još nekoliko dana. Uspješno smo odradili fizičke pripreme na planini. Preostaje mi jedino da skinem koji kilogram viška, jer moja kategorija je 91 kg, a radiću borbu u nešto nižoj kategoriji. Moj protivnik je veoma iskusan borac, borićemo se pred njegovom publikom. Uvjeren sam u svoje kvalitete. Moj trener Husein Selimović, spremio je dobru taktiku i ja se nadam povoljnom ishodu meča, izjavio je na jednom od posljednjih treninga u Zenici, Ahmed Krnjić.

Ahmed Krnjić je inače vlasnik srebrene medalje sa posljednjeg Svjetskog amaterskog prvenstva u kick boksu koje je održano u Budimpešti. Nakon profi borbe Krnjić će nastupiti na Državnom prvenstvu BiH u maju, Na Balkanijadi u Makedoniji u mjesecu junu i krajem godine na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kick boksu u Sarajevu. (Mirsad Pripoljac)