Kampanja za pokretanje Centra za mlade

Omladinsko udruženje REaktiv u saradnji s Gradskom upravom Grada Zenice započinje kampanju za pokretanje prvog Centra za mlade u Zenici. Cilj kampanje “Postani prijatelj mladih” je prikupljanje sredstava od društveno-odgovornih kompanija, ali i građanki i građana.

Za svaku marku koju doniraju društveno-odgovorne kompanije ili pojedinci Fondacija Mozaik će uplatiti dodatnu marku kako bi Centar za mlade bio opremljen prema potrebama mladih i udruženja koja će boraviti u Centru.

Centar će biti dom za šest organizacija koje rade s mladima, kroz dodjelu besplatnog kancelarijskog prostora, a bit će opremljene i konferencijska, seminarska i društvena sala, koje će biti dostupne mladim ljudima koji žele razvijati vlastite vještine, razmjenjivati ideje s drugim mladim ljudima, a jedan dio Centra će biti odvojen i za freelencere i putnike namjernike koji će moći potpuno besplatno koristiti free office prostor za kratkoročno zadržavanje u Centru.

Volonteri i aktivisti su već uradili najteži dio posla i najvećim dijelom očistili Centar, a uz pomoć stručnih lica i završili unutrašnje radove u Centru, krečenje, farbanje i promjenu električnih instalacija.

Kako bi se građani dodatno upoznali sa cjelokupnom idejom Centra za mlade, 20. aprila 2019. godine u 12 sati ispred RK Bosna, bit će realizovana ulična akcija na kojoj će se građani moći dodatno informisati, razgovarati sa volonterima udruženja REaktiv, postaviti pitanja, te lično doprinijeti realizaciji ove ideje.